fbpx

Hockey, innebandy och skidlopp ställs in

CORONA: Med anledning av coronaviruset ställs Tornedalsloppet in och bland annat hockey- och innebandysäsongen avslutas. DENNA ARTIKEL UPPDATERAS LÖPANDE

Svenska skidförbundet har bestämt att alla tävlingar i nationella tävlingskalendern ska ställas in, vilket innebär att Tornedalsloppet som skulle ha hållits den 28 mars ställs in. ”Vi hoppades in i det sista, men nu är det så”, skriver tävlingsledaren Rune Westerberg i ett meddelande.

HTUH skriver att Norrbottens ishockeyförbund gått ut med att allt seriespel och alla turneringar ställs in. ”Det betyder att våran säsong tyvärr tar slut tidigare än vad vi ville, men detta kan man inte göra någonting åt. Stort tack för en bra säsong”, skriver föreningen i ett meddelande.

Norrbottens innebandyförbund skriver att de igår fattat beslut om att all serieverksamhet för alla åldrar som administreras av förbundet avslutas omdelbart. Beslutet gäller även träningsmatcher och turneringar. Alla planerade matcher stryks och säsongen avlutas nu. DM-finalerna och ett läger för flickor kan komma att hållas senare.

Korpen i Haparanda meddelar att alla gruppass vecka 11 och 12 ställs in, och sedan tas ett nytt beslut utifrån läget.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.