fbpx

Hus brann ned i Aareavaara

PAJALA: Ett hus brann ned under söndag förmiddag i Aareavaara. För ett tag spärrades vägen genom byn av då det i ett närliggande garage fanns gasflaskor som vid brand kunde explodera.

Räddningstjänsten fick vid 07.50, in ett larm och en villabrand i Aareavaara. Under framkörning till brandplatsen fick Räddningstjänsten från Pajala uppgifter om att det slog ut lågor ur fönstren och att branden tagit fäste under taket, uppger Räddningstjänstchefen Juha Pasma.

– Villan var övertänd när Räddningstjänsten var på plats. Målet blev att skydda de omkringliggande byggnaderna. Vi fick spärra av vägen genom byn då det i en av lokalerna fanns gasflaskor, som vid brand kunde ha exploderat, säger Juha Pasma.

För övrigt deltog fler räddningstjänstenheter från ett flertal orter i räddningsaktionen. Enligt uppgifter ska ägaren till villan ha befunnit sig på jobbet när branden startade. Ingen person kom till skada vid branden.

Under lunchtid fanns en tankbil och två man. från Räddningstjänsten i Pajala kvar för att utföra eftersläckningsarbeten.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.