fbpx

Husdjur behöver särskilt skydd under nyår

TORNEDALEN: Djurens Rätt är en av de organisationer som aktivt har arbetat för att värna om husdjurens välmående under nyårsfiranden. Varje år skräms djur av fyrverkerier, och vid särskilda händelser kan det även hända att djuren inte återhämtar sig. Djurens Rätt har därför upprättat en lista där Sveriges kommuner får omdöme i hur fyrverkerihantering till nyåret 2020.

Kommunerna bedöms i bland annat i om, och hur, man har valt att begränsa användandet av fyrverkerier eller har valt att avstå från kommunalt fyrverkeri. Åtgärder för att se till att smällare inte säljs är även bedömande i listan, samt att fyrverkerier inte heller säljs till ungdomar.
På listan får 143 av Sveriges 290 kommuner godkänt i sin hantering, där bland annat Haparanda finns med bland Tornedalskommunerna. Enligt listan är Pajala och Övertorneå underkända i sin hantering för att motverka att djur far illa under nyårsfirandet. Särskilda anledningar uppges inte, utan beror antingen på att kommunerna inte avstår från kommunala fyrverkerier, inte har infört begränsningar eller att det fortfarande inte finns information angående kommunens hantering.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN