fbpx

I dag är det dags för Vandringens dag

Vandring på Seskarö ordnas av STF under lördagen den 9 september på Vandringens dag.

Den 9 september är dags för årets upplaga av Vandringens dag.

Runt om i hela landet kan man ge sig ut på lokala turer, aktiviteter och utflykter. Ledarlett eller på egen hand.

Under Vandringens dag i norra Sverige ordnas massor av aktiviteter som till exempel; familjevandring, kulturvandringar, pilgrimsvandringar, naturvandringar och krabbelurvandring.
Här finns såväl enkla, korta turer som längre hajker med övernattning. Men man kan också ge sig ut att bara vandra på egen hand. Det viktiga är att ge sig ut på en vandring denna dag.

Vandra på Seskarö
I Norrbotten arrangeras vandring på Seskarö, Haparanda, pilgrimsvandring i Luleå, och en vandring med temat mat- och naturvårdssvampar i Boden.
– Vandring är ett roligt och enkelt sätt att komma ut och röra på sig, samtidigt som man får upptäcka eller återupptäcka platser i Sverige.
Alla ska kunna hitta den typ av vandring som passar en själv. Ingen är för ung och ingen för gammal, och man behöver inte massa dyr utrustning för att komma ut och upptäcka naturen.
Ett par sköna skor och en god matsäck räcker långt. Och att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut, säger Jenny Engström, presschef Svenska Turistföreningen.

Populärt i fjol
Förra året var det över 3.000 deltagare och massor av inspirerande vandringsbilder från hela Sverige på sociala medier under #vandringensdag. Svenska Turistföreningen (STF) uppfann dagen 2019 för att fånga upp det stora vandringsintresset, sätta fokus på vikten av tillgängliga vandringsleder och få ännu fler att finna glädjen i att vandra.

Vandringens dag infaller den andra lördagen i september varje år. Över ett hundratal arrangerade vandringar låg på svenskaturistforeningen.se/vandringensdag i slutet av augusti.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN