fbpx

ICA återkallar ägg

ICA återkallar ICA ägg, ICA Frukostägg och ICA Basic ägg.

Enligt ett pressmeddelande återkalla ICA ägg frigående inomhus 6-pack, 10-pack och 15-pack, ICA Frukostägg frigående inomhus 12-pack och ICA Basic ägg frigående inomhus 24-pack på grund av risk att produkten kan innehålla salmonella.

Återkallelsen berör endast produkter med bäst-före-datum från 21-12-2022 till och med 23-01-2023 som har packerinummer 6127 på förpackningarna och kod 2SE403 -XX (XX=stallnummer, i detta fall berörs samtliga stallnummer) på äggen.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa.

Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd efter att leverantören av äggen vid en rutinkontroll upptäckt salmonella i ett av de stall där äggen har värpts. Varorna kan innebära en hälsofara men vid upphettning till 70 grader dör salmonellabakterien.

−På ICA gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla våra egna produkter. Vi ser allvarligt på det inträffade och utreder nu tillsammans med leverantören hur detta kunnat ske och hur vi säkerställer att det inte händer igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige, i pressmeddelandet.

Vidare uppges att ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att främst lämna tillbaka äggen till den ICA-butik där de köptes.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN