fbpx

Idrottsföreningar kan söka krisstöd från den 1 maj

TORNEDALEN: Under fredagen presenterade idrottsminister Amanda Lind och Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson principerna för hur regeringens stödpaket till idrotten på 500 miljoner kronor ska fördelas. Stödet kommer fördelas med syfte att rädda idrottsförbunds och idrottsföreningars fortsatta överlevnad i hela Sverige, skriver Regeringen i ett pressmeddelande. 

Riksidrottsstyrelsen beslutade under torsdagen om de ramar och övergripande principer som blir grundstenarna för fördelningen av stödet. Från den 1 maj kommer föreningar att kunna söka krisstöd.

– Jag är glad över det snabba beslut som regeringen tagit för att föreningar och förbund ska ha möjlighet att överleva den nu rådande krisen. Jag gläds också åt den enighet idrottsrörelsen har visat i denna svåra situation, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Beredning av ansökningar kommer att inledas omedelbart den 1 maj och pågå hela maj och under inledningen av juni. Beslut och utbetalning av stöd till specialidrottsförbund och idrottsföreningar beräknas kunna fattas av Riksidrottsstyrelsen i mitten av juni, skriver regeringen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN