fbpx

Inbrott i Kalix

KALIX: Under tisdagsmorgonen anmäldes ett inbrott i ett hus i Kalix. 

En polispatrull har genomfört en brottsplatsundersökning. Ingen misstänkt finns i nuläget och det som stulits utgörs bland annat av motorverktyg. Ett misslyckat försök gjordes med att stjäla en fyrhjuling.

En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats.

Inbrott i villabostäder är till antalet polisregion Nords största problem och det stundande skollovet och allhelgonahelgen är dessutom en tidsperiod då kringresande stöldligor ofta är i rörelse.

Under hösten ökar villainbrotten men även andra typer av stöld som olika slags fordon och tillgrepp från företag vars dyrbara föremål och verktyg stjäls.

Polisen listar ett par konkreta tips som kan vara till nytta för att få hejd på inbrottstjuvar.

 • –  Samverkan mellan grannar – det vill säga prata med dina grannar om när du avser att resa bort och samarbeta med ökad tillsyn i boendeområden.
 • –  Var vaksam på obekanta fordon eller personer som i närområdet. Gärningsmännen kommer oftast gående den sista biten till brottsplatsen.
 • –  Ett fordons registreringsnummer kan vara helt avgörande för polisen. Försök därför alltid att notera det och inkludera denna uppgift när du tipsar polisen.
 •   Anmäl gärna din iakttagelse till polisen via tipsformuläret på polisen.se*. Eller ring 114 14. Vid pågående brott, ring alltid 112.
 • – Fotografera gärna misstänkta personer, fordon eller föremål. Du kan sedan skicka bilderna till polisen, bland annat genom tipsformuläret.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.