Ingen misstänkt för personrån

HAPARANDA: Natten mellan lördag och söndag förra helgen blev en medelålders kvinna rånad i centrala Haparanda strax före klockan tre. Polisen jobbar med ärendet och just nu finns det inte någon misstänkt gärningsman. 

– Vi jobbar med att säkerställa och skaffa fram bevisning och forskar runt, säger förundersökningsledare Jan-Erik Abrahamsson.

Det är oklart exakt var någonstans rånet inträffade, men kvinnan som är finskspråkig har uppgett att hon stämt träff med vänner utanför simhallen/idrottshuset. Initialt var hon osäker på om rånet skett i Haparanda eller Torneå eftersom hon inte är från orten. Jan-Erik Abrahamsson uppger dock till HB att bevisen tyder på att rånet skett i Haparanda.

Kvinnan blev skärrad av händelsen, gärningsmannen har inte brukat fysiskt våld mot henne men han ska ha varit beväpnad med något sorts tillhygge och han har tvingat till sig en okänd summa kontanter.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.