fbpx

”Inte hittat utomstående personer inne på området”

KALIX: Polisen har haft stora resurser ute på Johannisbergsområdet i Kalix i samband med att ett hål klippts upp i stängslet och två främmande personer som ska ha varit beväpnade synts innanför stängslet. Polisens arbetshypotes är att det kan ha varit ett fritagningsförsök.

Klockan 23.30 under fredag kväll uppger polismyndigheten för HB att man sedan 14-tiden haft stora resurser ute på området men att en del patruller håller på att lämna platsen.

Det uppgavs att två personer som ska ha varit beväpnade fanns inne på området och att ett hål  klippts upp i det stängsel som omgärdar Johannisberg, där ett antal ungdomar från hela landet vårdas.

Polispatruller fanns tidigt ute för att kontrollera bilar som åkte till och från området. Fram till sen fredagkväll har de inte påträffat någon eller några utomstående personer på området och kan inte heller bekräfta om de var beväpnade.

– Vår arbetshypotes är att det kan ha varit ett fritagningsförsök uppger det polisbefäl HB varit i kontakt med.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.