fbpx

”Inte hittat utomstående personer inne på området”

KALIX: Polisen har haft stora resurser ute på Johannisbergsområdet i Kalix i samband med att ett hål klippts upp i stängslet och två främmande personer som ska ha varit beväpnade synts innanför stängslet. Polisens arbetshypotes är att det kan ha varit ett fritagningsförsök.

Klockan 23.30 under fredag kväll uppger polismyndigheten för HB att man sedan 14-tiden haft stora resurser ute på området men att en del patruller håller på att lämna platsen.

Det uppgavs att två personer som ska ha varit beväpnade fanns inne på området och att ett hål  klippts upp i det stängsel som omgärdar Johannisberg, där ett antal ungdomar från hela landet vårdas.

Polispatruller fanns tidigt ute för att kontrollera bilar som åkte till och från området. Fram till sen fredagkväll har de inte påträffat någon eller några utomstående personer på området och kan inte heller bekräfta om de var beväpnade.

– Vår arbetshypotes är att det kan ha varit ett fritagningsförsök uppger det polisbefäl HB varit i kontakt med.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.