fbpx

Inviger ny mottagning i Kalix

KALIX: Idag, 28 maj, invigs en ny neurologmottagning vid Kalix sjukhus.

Enligt Region Norrbotten ska det på mottagningen finnas en neurologläkare och sjuksköterskor som har specialiserat sig inom MS, epilepsi och Parkinsons sjukdom.

Satsningen uppges följa de nationella riktlinjerna för vårdprogrammen som finns inom stroke, MS, Parkinson och epilepsi.

– Vi ska hjälpa patienterna så nära hemmet som möjligt- och det gör vi med att öppna neurologmottagning på Kalix sjukhus, säger neurolog Ivo Sanvic i en pressinbjudan.

Vid invigningsceremonin medverkar regionråd Linda Frohm (M) som klipper bandet och förklarar mottagningen invigd. Neurolog Ivo Sanvic berättar om det livsviktiga med neurologmottagning  i Östra Norrbotten. Och representanter för stroke- samt neurologföreningen finns på plats för att svara på frågor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.