fbpx

Johannisberg utökar antalet slutenvårdsplatser

Från och med den 1 december 2021 justeras målgruppen på Statens institutionsstyrelses (SiS) ungdomshem Johannisberg i Kalix.

En avdelning på ungdomshemmet som tidigare tagit emot pojkar placerade enligt lagen om vård av unga kommer från och med månadsskiftet november-december att ta emot pojkar dömda till sluten ungdomsvård. Syftet, enligt ett pressmeddelande är att bättre möta den nationella efterfrågan på LSU-platser.  – Det är viktigt att SiS ständigt följer samhällsutvecklingen och anpassar verksamheten utifrån de vård- och behandlingsbehov som finns. Att utöka antalet slutenvårdsplatser på just Johannisberg är rimligt sett till ungdomshemmets säkerhetsnivå, som vi dessutom arbetar med för att stärka ytterligare, säger Helena Finér, tillförordnad verksamhetsdirektör för SiS ungdomsvård norr.

SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix kommer från och med den 1 december att ha 14 slutenvårdsplatser samt 18 LVU-platser. Ungdomshemmet tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor i åldrarna 16-21 år.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN