Klimatmötet drar ut på tiden

NORRBOTTEN: Det förlängda klimatmötet i Madrid har fortfarande inte enats om ett slutdokument.

Meningen var att mötet skulle avslutas i fredags, den 13 december. Men eftersom länderna står långt ifrån varandra har mötet förlängts.

Enligt SR lade ordförandelandet Chile vid midnatt (natten mot söndag) ännu ett förslag till slutdokument. Om mötet enas eller skjuter upp ett beslut är fortfarande oklart.

Många länder har varit missnöjda med tidigare formuleringar i dokumentet, om att länder ska meddela sina planer på att minska koldioxidutsläppen, istället för att uppdatera dem – som det står i senaste versionen. Vissa länder är dock emot skärpta klimatambitioner, och vill stryka den uppmaningen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kaunisanställd buskör

JUNOSUANDO: På jobbet hanterar han bland annat säkerhetsfrågor för malmbilarna. På fritiden gör han burnouter och buskör på byn. Nu har invånarna i Junosuando fått nog.

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.