fbpx

Konferens om tillit ordnas

Den 22 till den 23 mars hålls en trygghetskonferens i Luleå.

Trygghetskonferensen är den sjätte i ordningen. Årets tema är ”Tillit i en orolig tid?. Justitieminister Gunnar Strömmar inleder konferensen som pågår i två dagar och modereras av människorättsjurist Hanna Gerdes.

Föreläser gör Emma Frans, författare och forskare, Jenny Deschamps-Berger, försvarshögskolan och Hans Abrahamsson, freds- och utvecklingsforskare vid Göteborgs universitet.

Konferensen vänder sig till de som arbetar brottsförebyggande, med hållbar samhällsutveckling och planering, beredskapsfrågor eller frågor som rör mänskliga rättigheter. Sakkunniga och lokala representanter  delar med sig av erfarenheter och kunskaper som kan bidra till trygghetsskapande åtgärder inom myndighet, kommun, region, näringsliv eller civila samhället.

Konferensen anordnas av Länsstyrelsen Norrbotten, Norrbottens kommuner, Polisen samt Rättighetscentrum Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.