Kvinna häktad efter stort fynd av cannabis

HAPARANDA: En kvinna i 58-årsåldern som saknar anknytning till Sverige blev i fredags häktad vid Haparanda tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för narkotikasmuggling in i Sverige samt för innehav och transport till Haparanda den 16-18 juli.

Det var den 18 juli som tullpersonal grep kvinnan i Haparanda. Hon blev medtagen för kontroll av bagaget där det påträffades vad som via ett snabbtest visade sig vara cannabis med en bruttovikt på 3,2 kilo. I kvinnans handväska fann tullpersonalen en mindre mängd tabletter, som hon uppgett är hennes egna mediciner.
Genom Europa
Resehandlingarna visar att kvinnan har rest från sin bostadsort i nordöstra Spanien, via Amsterdam till Sverige och Bromma flygplats.
Från huvudstaden har hon tagit tåg till Luleå och sedan rest vidare med buss till Haparanda, slutdestinationen ska ha varit Uleåborg.
Kvinnan har under förhör uppgett att hon har fått väskan av några för henne okända, svarta personer som ska ha sagt till henne att hon skulle få tillbaka sina kläder samt 2000 euro för tjänsten efteråt.
Okänt innehåll
Efter att hon genomfört tjänsten var planen att hon skulle resa tillbaka till Spanien, hon har uppgett att hon genomfört tjänsten på grund av ekonomiska svårigheter.
Enligt kvinnan har hon fått väskan som innehöll narkotika i Spanien, men hon kände dock inte till vad den innehöll även om hon misstänkte att det kunde röra sig om något olagligt.
Kvinnans inställning är att hon förnekar brott. Åtal ska väckas vid Haparanda tingsrätt senast den 2 augusti.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Hon blir ny skolchef

Det har stått klart att ny barn- och utbildningschef, tillika skolchef, skulle anställas under sommaren. Av totalt tiotalet sökande fastnade kommunen för Marie Simonsson.

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.