fbpx

Kvinna häktad efter stort fynd av cannabis

HAPARANDA: En kvinna i 58-årsåldern som saknar anknytning till Sverige blev i fredags häktad vid Haparanda tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för narkotikasmuggling in i Sverige samt för innehav och transport till Haparanda den 16-18 juli.

Det var den 18 juli som tullpersonal grep kvinnan i Haparanda. Hon blev medtagen för kontroll av bagaget där det påträffades vad som via ett snabbtest visade sig vara cannabis med en bruttovikt på 3,2 kilo. I kvinnans handväska fann tullpersonalen en mindre mängd tabletter, som hon uppgett är hennes egna mediciner.
Genom Europa
Resehandlingarna visar att kvinnan har rest från sin bostadsort i nordöstra Spanien, via Amsterdam till Sverige och Bromma flygplats.
Från huvudstaden har hon tagit tåg till Luleå och sedan rest vidare med buss till Haparanda, slutdestinationen ska ha varit Uleåborg.
Kvinnan har under förhör uppgett att hon har fått väskan av några för henne okända, svarta personer som ska ha sagt till henne att hon skulle få tillbaka sina kläder samt 2000 euro för tjänsten efteråt.
Okänt innehåll
Efter att hon genomfört tjänsten var planen att hon skulle resa tillbaka till Spanien, hon har uppgett att hon genomfört tjänsten på grund av ekonomiska svårigheter.
Enligt kvinnan har hon fått väskan som innehöll narkotika i Spanien, men hon kände dock inte till vad den innehöll även om hon misstänkte att det kunde röra sig om något olagligt.
Kvinnans inställning är att hon förnekar brott. Åtal ska väckas vid Haparanda tingsrätt senast den 2 augusti.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.