fbpx

Kvinna i Männikkö fortfarande saknad

TÄRENDÖ: Den kvinnan i 80-årsåldern hemmahörande i Männikkö, som igår förmiddag anmäldes saknad hade vid 14-tiden under tisdagen ännu inte påträffats.
Kvinnan gick under måndagsmorgonen från sitt hem och hade en hund med sig. Polis med hundar, hemvärnet, fjällräddningen och Räddningstjänsten från Pajala deltog i nattens sökande, utan framgång.

Sören Malmestam på Räddningstjänsten i Tärendö uppger att de under eftermiddagen ämnar köra med båtar från Tärendö, längs efter Kalixälven uppströms.

I området finns många myrar, mygg och broms är annat som är till besvär om man tvingas till en ofrivillig utevistelse. Även Räddningstjänsten från Pajala har deltagit i nattens sökande med personal och drönare.

– Vi har värmekamera på drönaren och har bistått polisen i deras arbete men tyvärr utan resultat, säger Juha Pasma på Räddningstjänsten i Pajala.
Även Missing people finns på plats för att samla frivilliga till skallgång.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.