fbpx

Laxfisketävling åstadkom endast ett napp

Stig Starlind var den som tog hem priset på 7.000 kronor, för sin uppfiskade lax på 6,37 kilo. Foto: Hasse Mella Stenudd
Stig Starlind var den som tog hem priset på 7.000 kronor, för sin uppfiskade lax på 6,37 kilo.
Foto: Hasse Mella Stenudd

ANTTIS: Föregående helg anordnades en laxfisketävling i Anttis, med tillhörande aktiviteter och underhållning, men det var endast en fisk som fiskades upp under evenemanget.

En lax fiskades upp redan vid sjutiden under morgonen, på hela 6,37 kilo. Fisken kom att bli dagens enda napp. Fiskaren Stig Starlinds fångst bidrog till att han ensam ståendes på prispallen tog hem förstapris på 7.000 kronor. Starlind är uppvuxen i Anttis och ska vara van vid byns fiskevatten.

Lena Jatko, ordförande i Anttis byaförening, meddelar HB att 300 startkort såldes inför fisketävlingen. Jatko är i helhet nöjd över hur dagen utspelade sig, och är bekymrad över sjukdomarna som laxarna, för tillfället, drabbas av.

– Många av fiskarna ser fula och hemska ut nu. Den Stig fick var jättefin, intygar ordförande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.