fbpx

Medicinutlämning på recept ligger nere på landets samtliga apotek

TORNEDALEN: Medicinutlämningen på samtliga landets apotek låg i fredags nere. På Apoteket AB uppger man sig ha tekniska problem med begränsad service.
HB besökte Apoteket i Pajala och där fungerade inte utlämning av medicin på recept. Servicen var begränsad till receptfria läkemedel. På frågor om det är datafel hänvisar personalen till Apoteket AB och att felat har drabbat samtliga apotek i landet.

Päivi Rundgren, från Pajala, var oroad över att hon inte fick ut sin astmamedicin.

– Får jag inte ut medicinen före 17.30 så har jag ingen medicin till helgen. Det är helgstängt på Apoteket i Pajala. Det är ett oros- och stressmoment att inte ha medicinen, speciellt under natten. Blir jag sämre får jag väl åka till akuten, säger Päivi Rundgren, som i värsta fall säger sig få förlita sig till de receptfria astmamedicinen.

På Apoteket AB uppger en telefonsvarare att de har tekniska problem vilket innebär försämrad service. När apoteket i Pajala stände för helg, kl. 17.30, hade Apoteket AB centralt ännu inte kunnat rätta till felet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).