fbpx

Misstänkt farligt föremål hittat i Pajala

Vid 17.30-tiden under torsdagen fick försvarsmakten hämta ett misstänkt farligt föremål från Pajala.

Redan vid 08-tiden fick polisen uppgift om föremålet varpå en polispatrull beordrades till en återvinningscentral där någon uppges ha lämnat in detta föremål.
Återvinningscentralen var inte öppen för allmänheten under torsdagen och föremålet var inom inhägnat område där ingen personal rörde sig.

Efter att Polisens bombskyddsgrupp bedömt föremålet kontaktades försvarsmakten som fick ta över ärendet. En polispatrull bevakade området tills att försvarsmakten hämtade föremålet vid 17:30-tiden.

Polisen uppger vidare att ingen misstänks för brott i samband med ärendet.

Lotta Börjesson, vakthavande kommunikatör vid försvarsmaktens högkvarter i Stockholm, uppger för P4 Norrbotten att föremålet var en liten flygbomb, som vägde 1,5 kilo .

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.