fbpx

Moa Bjerner utsedd till regionchefläkare

Moa Bjerner har utsetts till regionchefläkare i Region Norrbotten.

– Jag ser framemot det spännande, viktiga och utmanande uppdrag som väntar. Allt för att vi ska kunna leverera vård av hög medicinsk kvalitet till norrbottningarna, säger hon i ett pressmeddelande.

Moa Bjerner har varit verksam som läkare i Region Norrbotten sedan 2005 och arbetar idag i Kalix som verksamhetschef för internmedicin och IVAK som är en gemensam avdelning för intensivvård, ambulans och akutmottagning.

I botten har hon en specialistexamen inom allmänmedicin.

En viktig del i Bjerners nya uppdrag blir att övervaka och ansvara för regionens patientsäkerhetsarbete, ansvara för regionens kontakter med tillsynsmyndigheter och bedöma och utreda allvarliga händelser i vården. Regionchefläkaren blir också en viktig stödfunktion för all vårdverksamhet.

Vidare kommer Moa Bjerner att bistå regionledningen i medicinska frågor och vara dess medicinska rådgivare. Hon är direkt underställd regiondirektören och ingår i regionens ledning.

– I Moa Bjerner har vi hittat den kompetens som uppdraget kräver. Förutom den medicinska kompetensen så besitter Moa utmärkta färdigheter inom kommunikation och organisering vilket är av stor vikt för att klara uppdraget, säger regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN