fbpx

Moa Bjerner utsedd till regionchefläkare

Moa Bjerner har utsetts till regionchefläkare i Region Norrbotten.

– Jag ser framemot det spännande, viktiga och utmanande uppdrag som väntar. Allt för att vi ska kunna leverera vård av hög medicinsk kvalitet till norrbottningarna, säger hon i ett pressmeddelande.

Moa Bjerner har varit verksam som läkare i Region Norrbotten sedan 2005 och arbetar idag i Kalix som verksamhetschef för internmedicin och IVAK som är en gemensam avdelning för intensivvård, ambulans och akutmottagning.

I botten har hon en specialistexamen inom allmänmedicin.

En viktig del i Bjerners nya uppdrag blir att övervaka och ansvara för regionens patientsäkerhetsarbete, ansvara för regionens kontakter med tillsynsmyndigheter och bedöma och utreda allvarliga händelser i vården. Regionchefläkaren blir också en viktig stödfunktion för all vårdverksamhet.

Vidare kommer Moa Bjerner att bistå regionledningen i medicinska frågor och vara dess medicinska rådgivare. Hon är direkt underställd regiondirektören och ingår i regionens ledning.

– I Moa Bjerner har vi hittat den kompetens som uppdraget kräver. Förutom den medicinska kompetensen så besitter Moa utmärkta färdigheter inom kommunikation och organisering vilket är av stor vikt för att klara uppdraget, säger regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.