fbpx

Möjligt med egenprovtagning hela midsommarhelgen

Den som får symtom kan testa sig för covid-19 via egenprovtagning under hela midsommarhelgen i hela länet.

Enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten syns de exakta öppettider för de olika kommunerna när man boka egenprovtagning via 1177.se.

Den som behöver hjälp med att ta testet kan få det av sin hälsocentral under vardagarna. Öppettider finns på 1177.se.

Vidare uppges att den som väljer att köpa ett självtest via ett apotek eller annan privat aktör, och med det får ett positivt svar för covid-19  är skyldig att kontakta sin hälsocentral eller ta ett nytt prov via Region Norrbottens provtagning. ”Det beror på att covid-19 klassas som en allmänfarlig sjukdom enligt smittskyddslagen och måste därför smittspåras av vårdgivare”.

– Oavsett vilken typ av covid-test du väljer ska du som väntar på ditt provsvar stanna hemma och skydda andra personer från att bli smittade, påminner Ulf Bergman, chef Division Nära.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.