fbpx

Namninsamling i byarna

Arne Hällefors, genom Sjvp har skrivit en frågeställning till kommunstyrelsen i Haparanda, han bedriver även en namninsamling rörande ämnet som är förbindelser från landsbygden till centralorten.
Interpellationen kretsar kring boende på landsbygdens möjlighet till förbindelser för kontakt med vård, kommun och allmän service i centralorten. I interpellationen hänvisar Hällefors till att när nuvarande kommunstyrelsen bildades 2019 framhölls att kommunikationerna till och från centralorten för landsbygdsboende skulle förbättras, ”dessvärre har inte så skett, inget har förbättrats, löftena är ej infriade”, skriver Arne Hällefors, som även i interpellationen uppger att medborgare i västra kommundelen ställer frågan om att få byta kommun och tillhöra Kalix för att kunna tillgodogöra sig samhällstillhörighet, hur kan detta åstadkommas undrar Hällefors som även vill ha svar på hur otryggheten och oron över att bland annat fastigheter blir värdelösa till följd av avsaknad kommunikation kan stävjas bland medborgarna i kringliggande byar. Hällefors bedriver just nu en namninsamling som han avser lämna in till nästa kommunfullmäktigesammanträde i juni, och som avser kommunikationer på landsbygden. – Jag har väl några hundra namn nu, säger Arne Hällefors.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).