fbpx

Namninsamling i byarna

Arne Hällefors, genom Sjvp har skrivit en frågeställning till kommunstyrelsen i Haparanda, han bedriver även en namninsamling rörande ämnet som är förbindelser från landsbygden till centralorten.
Interpellationen kretsar kring boende på landsbygdens möjlighet till förbindelser för kontakt med vård, kommun och allmän service i centralorten. I interpellationen hänvisar Hällefors till att när nuvarande kommunstyrelsen bildades 2019 framhölls att kommunikationerna till och från centralorten för landsbygdsboende skulle förbättras, ”dessvärre har inte så skett, inget har förbättrats, löftena är ej infriade”, skriver Arne Hällefors, som även i interpellationen uppger att medborgare i västra kommundelen ställer frågan om att få byta kommun och tillhöra Kalix för att kunna tillgodogöra sig samhällstillhörighet, hur kan detta åstadkommas undrar Hällefors som även vill ha svar på hur otryggheten och oron över att bland annat fastigheter blir värdelösa till följd av avsaknad kommunikation kan stävjas bland medborgarna i kringliggande byar. Hällefors bedriver just nu en namninsamling som han avser lämna in till nästa kommunfullmäktigesammanträde i juni, och som avser kommunikationer på landsbygden. – Jag har väl några hundra namn nu, säger Arne Hällefors.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF