fbpx

Narkotikasmugglare ställdes inför rätta

HAPARANDA: Två av varandra oberoende fall av narkotikasmuggling behandlades vid tingsrätten i Haparanda under måndagen. 

Klockan tio på förmiddagen ställdes en kvinna i 58-årsåldern inför rätta efter att ha blivit gripen av Tullen på resecentrum i Haparanda den 18 juli. I bagaget uppdagade tullen att kvinnan fraktade  strax över 2 kilo cannabis. Kvinnan är hemmahörande i Spanien där även hennes utresa till Sverige påbörjades. Kvinnan har uppgett sig vara på väg till Uleåborg.

Hon har suttit häktad sedan den 19 juli och åklagaren yrkade på att hon ska kvarhållas i häktet på grund av risken att hon ska avvika tills dess att domen meddelas om en vecka.

Domen kan utgöras av ett års fängelse.

Ytterligare smuggling

Senare under måndagen ställdes en man i 30-årsåldern hemmahörande i Estland inför rätta misstänkt för grov narkotikasmuggling. Den 1 april stoppade Tullen i Haparanda mannen och påträffade i hans bagage inte mindre än 13,2 kilo amfetamin och 207 gram kokain. Mannen har suttit häktad sedan den 5 april och kommer att vara fortsatt frihetsberövad tills dess att domen meddelas om en vecka.

Mannen riskerar upp till sju års fängelse samt utvisning förenat med förbud mot att återvända till Sverige inom 15 år.

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.