fbpx

Nästan alla äldre i länet är nu färdigvaccinerade

Norrbottningar över 60 års ålder är så gott som färdigvaccinerade.

Region Norrbotten uppger vidare att nu handlar det om att så många som möjligt i yngre åldrar snabbt ska boka sin första vaccindos. Den andra dosen kan dessutom komma att ges snabbare med bättre tillgång till vaccin.

– Den stora massvaccineringen närmar sig slutet så det är nu man ska passa på att boka vaccinering. Att ha bra skydd mot covid-19 inför hösten är viktigt, särskilt med tanke på att det är den mer smittsamma deltavarianten av coronaviruset som tagit över, säger Pia Näsvall, hälso – och sjukvårdsdirektör och vaccinsamordnare i ett pressmeddelande.

Mer än 90 procent av alla över 60 år är fullvaccinerade i Norrbotten, något större andel än på riksnivå. Det återstår 25.200 norrbottningar mellan 18 och 59 år som ännu inte bokat sin första dos och 49.600 i den åldersgruppen som inte fått sin andra dos.

Förra veckan hade 21 procent av 16 och 17-åringarna fått sin första dos.

– Vi ser också över möjligheten att själv kunna boka sin andra dos digitalt. Det gör det enklare för studenter och andra som fått sin första dos i annan region och nu flyttar upp till Norrbotten, säger Pia Näsvall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.