fbpx

Noll patienter med covid-19 på intensiven

För första gången sedan i mars finns inga patienter med covid-19 på Norrbottens sjukhus. Det gäller både intensivvården och vanliga vårdavdelningar, skriver Region Norrbotten i ett pressmeddelande.
– Det här är otroligt glädjande, inte bara för mig som Smittskyddsläkare utan för hela vården och Norrbotten, säger Anders Nystedt, Smittskyddsläkare i Norrbotten.
Det innebär att personalen som arbetat på covid-avdelningarna nu kan återgå till sina vanliga arbetsplatser.
– Att norrbottningarna sköter pandemin så här bra är en stor hjälp när vi nu återupptar den vård vi tvingats skjuta upp under våren och sommaren, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör, i samma pressmeddelande.
Dock innebär detta inte att läget är lugnt ännu. Region Norrbotten har beredskap för att antalet nya konstaterade fall och antal personer som behöver sjukhusvård kan öka. Den omfattande testningen fortsätter och alla med symtom uppmanas att testa om de har covid-19.
– Många av de jag har varit i kontakt med tänker väldigt klokt kring risksituationer och jag vill uppmana både privatpersoner och arbetsgivare att fortsätta att tänka på hur man beter sig för att undvika att smittas eller sprida smitta, säger Anders Nystedt.
Enligt onsdagens statistik fanns inga nya konstaterade bekräftade covid-19 fall i Norrbotten. Totalt har 1.676 har konstaterats vara smittade i Norrbotten.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.