fbpx

Noll patienter med covid-19 på intensiven

För första gången sedan i mars finns inga patienter med covid-19 på Norrbottens sjukhus. Det gäller både intensivvården och vanliga vårdavdelningar, skriver Region Norrbotten i ett pressmeddelande.
– Det här är otroligt glädjande, inte bara för mig som Smittskyddsläkare utan för hela vården och Norrbotten, säger Anders Nystedt, Smittskyddsläkare i Norrbotten.
Det innebär att personalen som arbetat på covid-avdelningarna nu kan återgå till sina vanliga arbetsplatser.
– Att norrbottningarna sköter pandemin så här bra är en stor hjälp när vi nu återupptar den vård vi tvingats skjuta upp under våren och sommaren, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör, i samma pressmeddelande.
Dock innebär detta inte att läget är lugnt ännu. Region Norrbotten har beredskap för att antalet nya konstaterade fall och antal personer som behöver sjukhusvård kan öka. Den omfattande testningen fortsätter och alla med symtom uppmanas att testa om de har covid-19.
– Många av de jag har varit i kontakt med tänker väldigt klokt kring risksituationer och jag vill uppmana både privatpersoner och arbetsgivare att fortsätta att tänka på hur man beter sig för att undvika att smittas eller sprida smitta, säger Anders Nystedt.
Enligt onsdagens statistik fanns inga nya konstaterade bekräftade covid-19 fall i Norrbotten. Totalt har 1.676 har konstaterats vara smittade i Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.