fbpx

Noll patienter med covid-19 på intensiven

För första gången sedan i mars finns inga patienter med covid-19 på Norrbottens sjukhus. Det gäller både intensivvården och vanliga vårdavdelningar, skriver Region Norrbotten i ett pressmeddelande.
– Det här är otroligt glädjande, inte bara för mig som Smittskyddsläkare utan för hela vården och Norrbotten, säger Anders Nystedt, Smittskyddsläkare i Norrbotten.
Det innebär att personalen som arbetat på covid-avdelningarna nu kan återgå till sina vanliga arbetsplatser.
– Att norrbottningarna sköter pandemin så här bra är en stor hjälp när vi nu återupptar den vård vi tvingats skjuta upp under våren och sommaren, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör, i samma pressmeddelande.
Dock innebär detta inte att läget är lugnt ännu. Region Norrbotten har beredskap för att antalet nya konstaterade fall och antal personer som behöver sjukhusvård kan öka. Den omfattande testningen fortsätter och alla med symtom uppmanas att testa om de har covid-19.
– Många av de jag har varit i kontakt med tänker väldigt klokt kring risksituationer och jag vill uppmana både privatpersoner och arbetsgivare att fortsätta att tänka på hur man beter sig för att undvika att smittas eller sprida smitta, säger Anders Nystedt.
Enligt onsdagens statistik fanns inga nya konstaterade bekräftade covid-19 fall i Norrbotten. Totalt har 1.676 har konstaterats vara smittade i Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.