fbpx

Norra och Norrskog bildar en stor skogsägarförening

TORNEDALEN: Idag, tisdag stod det klart att styrelserna för Norra och Norrskog enhälligt har beslutat att föreslå sina stämmor att bilda en ny stor och stark skogsägarförening.

Efter ett år med dialog för att hitta ett passligt samarbete har styrelserna för Norra och Norrskog i slutet av augusti fattat beslutet att tiden var mogen för att bilda en gemensam förening.

Nu pågår ett intensivt arbete för att tillsammans hitta ett passligt arbetssätt till att länka samman verksamheterna. 

”Det här är starten på något helt nytt och ett historiskt ögonblick i norrländsk skogsägarrörelse”, skriver Norrskog och Norra i ett pressmeddelande som gick ut under tisdagen.

Tillsammans har organisationerna cirka 28.000 medlemmar. Geografiskt täcker verksamheterna de fyra nordligaste länen med undantag för landskapet Härjedalen. En gemensam förening kommer att ge familjeskogsägare i norra Sverige helt andra förutsättningar än de som finns idag.

– Skogen är viktig för både det lokala och nationella samhället både ur ett ekonomiskt och klimatmässigt perspektiv. En stor skogsägarförening kommer tillsammans skapa klimatnytta, konkurrens och arbeta för att både kvinnor och män ska ha samma makt över sitt skogsägande. Tillsammans har vi större förutsättningar att lyckas med det uppdraget, säger Torgny Hardselius, ordförande för Norra. 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN