fbpx

Norrbotten får 13 nya poliser

Av närmare 500 nyutbildade poliser får Norrbotten 13.

Under fredagen tog totalt 482 polisstudenter examen, och redan på måndag börjar de sina anställningar runt om  i landet. 36 av dem börjar jobba i Polisregion Nord, varav 13 får en placering i Norrbotten.

Övriga län i Polisregion Nord får också förstärkning av nyutbildade poliser: Jämtland  får tre, Västerbotten får elva och Västernorrland får nio.

I och med de nybakade poliserna har Polismyndigheten nu närmare 33.0000 anställda, vilket uppges vara fler än någonsin tidigare.

– Det här är ett mycket välkommet tillskott av nya kollegor och friska krafter som stärker vår brottsbekämpningsförmåga. Varje examensdag utgör ännu ett steg mot den långsiktiga tillväxtsfas som svensk polis är i full färd med att genomföra, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i polisregion Nord, i  ett pressmeddelande.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.