fbpx

Norrbotten får 13 nya poliser

Av närmare 500 nyutbildade poliser får Norrbotten 13.

Under fredagen tog totalt 482 polisstudenter examen, och redan på måndag börjar de sina anställningar runt om  i landet. 36 av dem börjar jobba i Polisregion Nord, varav 13 får en placering i Norrbotten.

Övriga län i Polisregion Nord får också förstärkning av nyutbildade poliser: Jämtland  får tre, Västerbotten får elva och Västernorrland får nio.

I och med de nybakade poliserna har Polismyndigheten nu närmare 33.0000 anställda, vilket uppges vara fler än någonsin tidigare.

– Det här är ett mycket välkommet tillskott av nya kollegor och friska krafter som stärker vår brottsbekämpningsförmåga. Varje examensdag utgör ännu ett steg mot den långsiktiga tillväxtsfas som svensk polis är i full färd med att genomföra, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i polisregion Nord, i  ett pressmeddelande.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.