fbpx

Nu inleds vaccination fas tre

Region Norrbotten har nu inlett vaccination för personer som är 60-64 år och tillhör en riskgrupp.

Orsaken till att regionen öppnar bokningen för fler är att det just nu kommer mycket vaccin till Norrbotten.

– Vi får många doser och har hunnit beta av nästan hela vår långa telefonkö. Det här är ett glädjebesked för länet, säger  Pia Näsvall, chefsläkare och vaccinationssamordnare, i ett pressmeddelande.

Tidigare under tisdagen öppnade Region Norrbotten vaccinationsbokningen för personer som får stöd inom LSS, har assistans eller arbetar inom LSS/assistans.

Nu inleds alltså även fas tre, för personer som är 60-64 år och har någon eller flera av följande sjukdomar/tillstånd:

• Kronisk hjärt- eller kärlsjukdom inklusive stroke och högt blodtryck.
• Kronisk lungsjukdom, till exempel KOL eller svår astma.
• Andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation (till exempel extrem fetma • BMI>40, neuromuskulära sjukdomar eller flerfunktionshinder).
• Kronisk leversvikt eller njursvikt.
• Diabetes typ 1 eller diabetes typ 2.
• Kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av en sjukdom eller en behandling t.ex. cancersjukdom eller pågående behandling med immundämpande läkemedel som exempelvis cytostatika eller höga doser kortison under lång tid.
• Downs syndrom.

Det enklaste och snabbaste sättet uppges vara att boka tid via 1177.se. Den som inte har e-legitimation eller behöver hjälp med att boka kan ringa 010-452 63 03. ”När du ringer blir du ombedd att mata in ditt personnummer. Du blir registrerad i en kö och blir sedan uppringd på samma nummer som du ringt från”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.