fbpx

Nu startar fas 4 av vaccinationen

Idag öppnar vaccinationsbokningen för alla som är 50 år och äldre – oavsett om man tillhör en riskgrupp eller inte.

I och med det inleds fas 4 av vaccinationen, och precis som tidigare kommer äldst gå först.

För att kunna boka tid behöver man alltså vara född 1971 eller tidigare, eller tillhöra någon av de grupper som sedan tidigare kunnat boka vaccination.

Region Norrbotten upplyser om att tid bokas enklast via  1177.se. Men den som inte har e-legitimation eller behöver hjälp med att boka kan ringa 010-452 63 03. ”Det är samma tider som finns tillgängliga för bokning oavsett hur man bokar”.

– Det kan hända att den första lediga tiden finns först ett par veckor fram. Du får inte en tidigare tid om du ringer oss, utan alla bokningsbara tider finns också på webben, säger hälso- och sjukvårdsdirektören och vaccinationssamordnaren Pia Näsvall i ett pressmeddelande.

Under fas 4 kommer Region Norrbotten få hjälp av andra arbetsgivare, till exempel kommuner, Försvarsmakten och privata företag. Genom att fler än Region Norrbotten vaccinerar kan länet snabbare nå målet om full vaccination av alla som vill vaccineras. Alla kommer att följa Folkhälsomyndighetens prioritetsordning, men små arbetsgivare kommer att få göra avsteg från åldersgrupperna.

– Det handlar om de arbetsgivare som inte har tillräckligt många anställda inom gruppen 50-59 för att de ska fylla ut ett helt vaccinationstillfälle. Av praktiska skäl så krävs det att man vaccinerar ett visst antal personer åt gången, säger Pia Näsvall.

För att vara säkra på att alla doser kommer till användning inför Region Norrbotten en väntelista för de som kan ta sig till sin vaccinationslokal med kort varsel. Just nu är det bara personer som är 50-59 år som kan anmäla sig till väntelistan. Väntelistan finns på norrbotten.se
– I takt med att vi öppnar vaccinationen för fler åldersgrupper kommer även de att kunna anmäla sig till väntelistan, säger Pia Näsvall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN