Nyhléns Hugosons köper Outinens Potatis

Charkjätten Nyhléns Hugosons förvärvar konkursboet från Outinens Potatis AB i Haparanda.

Outinens Potatis AB försattes i konkurs den 3 juni 2022, vilket Haparandabladet kunde avslöja redan samma dag.

Nu står det klart att charkjätten Nyhléns Hugosons AB via sitt helägda dotterbolag Haparanda Potatis AB köper konkursboet från Outinens Potatis AB.

”Affären görs för att skapa nya och långsiktiga förutsättningar för en fortsatt produktion och drift av verksamheten samt säkerställa framtida arbetstillfällen i Haparanda. Förvärvet avser fastighet med befintliga industritillbehör och övriga materiella anläggningstillgångar samt varulager och immateriella tillgångar”, skriver Nyhléns Hugosons i ett pressmeddelande.

Tillträde sker torsdagen den 30 juni 2022.

”Det har varit intensiva dagar sedan konkursförvaltaren kontaktade oss, men vi ser stora möjligheter till att göra en bra omstart av verksamheten. Vi ser verkligen fram emot att få börja jobba tillsammans med alla duktiga medarbetare i Haparanda samt en utvecklande och långsiktig framtid tillsammans med alla befintliga och nya kunder samt råvaruleverantörer”, säger Nyhléns Hugosons VD Magnus Nilsson i pressutskicket.

”Vi är helt övertygade om att detta förvärv ger oss nya möjligheter till att bredda vårt kunderbjudande av lokalproducerade livsmedelsprodukter från Norrland. Vi ser en stor utvecklingspotential då potatis, rotfrukter och grönsaker är råvaror och produkter som är populära hos konsumenterna vid måltidstillfällen i hemmet och eller på restauranger & storkök”, säger han vidare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Nyhléns Hugosons köper Outinens Potatis

  1. Äntligen ett företag med ekonomiska muskler som tar över företaget.
    Det har inte varit seriöst tidigare då dom gamla ägarna vid flertalet tillfällen sökt företagsrekonstruktioner för att överleva, detta drabbar bara underleverantörerna som inte får betalt för sina leveranser.

  2. Bra där Nils-Åke! Jag gör likadant, köper Norrmejeriers, Nordcharks, Nyhléns Hugosons och Norrbottensgårdens produkter i möjligaste mån.
    Om fler gör det så får vi behålla bönderna här i norr.

    • Norrbottensgårdens har jag inte hittat i affärerna på jättelänge … Undrar varför … Att Nyhléns var från norra Sverige visste jag inte ens.

  3. Nu blir jag riktig glad. Att behålla råvarorna och förädla dom är mycket viktigt. Nu blir det mera snurr på iden att lantbruk lönar sig. Men mjölkbönder måste få minst 2 kr mera för varje kilo mjölk. Och det är rakt ner i verksamheten. Inte nå dravel om ”marknaden” måste ju få sitt. Vilken marknad, marknaden finns ju här där vi bor. Köper bara Norrmejeriers fina produkter, kött och fläsk från Hugosons, potatis från Outinens, tänk er en gratäng med mandelpotatis naturell som man kryddar själv. Kommer ihåg för länge sedan, Outinen frågade efter sandjord för odling av potatis, då stod alla småbönder med händerna i fickan och sade. Nu skriver jag inte mera, blir bara pinsamt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.