fbpx

Ökad beredskap hos kvinnofridslinjen

TORNEDALEN: När många är isolerade i hemmet på grund av spridningen av covid-19 finns det en stor risk för att mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer ökar. Samtidigt kan det vara svårare för våldsutsatta att söka hjälp, informerar nationellt centrum för kvinnofrid i ett pressmeddelande.

Just nu är många mer eller mindre isolerade i sina hem. Risken för att mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer eskalerar är stor eftersom isoleringen leder till både ökad utsatthet för brottsoffer och ökad möjlighet till kontroll för förövare.
– Ofta är det så att våldsutsatta söker hjälp efter till exempel långhelger eller semestrar, när isoleringen är över och man är tillbaka i vardagen. För många kan arbetsplatsen vara den enda fristaden de har, säger Åsa Witkowski, verksamhetschef på Nationellt centrum för kvinnofrid som driver Kvinnofridslinjen.
Antalet samtal till Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 har ännu inte ökat i samband med corona-krisen men det finns beredskap för en ökning.
– Vi är beredda på att samtalen kan öka och följer noga utvecklingen. Vi prioriterar att se till att det finns personal så att Kvinnofridslinjen kan vara öppen dygnet runt som vanligt även under den här krisen, säger Åsa Witkowski.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN