fbpx

Ökning av psykisk oro

Enligt en rapport från WHO: s avdelning för mental hälsa varnar man för ytterligare en typ av kris i spåren av coronaviruset, en utbredd psykologisk stress bland världens invånare.

– Isolationen, rädslan, osäkerheten, den ekonomiska oron – alla kan orsaka psykologiska besvär, säger Devora Kestel, avdelningschef på WHO, enligt dagstidningen The Guardian.

Enligt Kestel är det troligt att man, världen över, kan komma att se en ökning av psykiska sjukdomar. Både bland barn, ungdomar och vuxna.

– Hela samhällets mentala hälsa och välbefinnande har påverkats hårt av denna kris och är en prioritering som man måste ta itu med snabbt, säger Kestel.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.