fbpx

Ökning av psykisk oro

Enligt en rapport från WHO: s avdelning för mental hälsa varnar man för ytterligare en typ av kris i spåren av coronaviruset, en utbredd psykologisk stress bland världens invånare.

– Isolationen, rädslan, osäkerheten, den ekonomiska oron – alla kan orsaka psykologiska besvär, säger Devora Kestel, avdelningschef på WHO, enligt dagstidningen The Guardian.

Enligt Kestel är det troligt att man, världen över, kan komma att se en ökning av psykiska sjukdomar. Både bland barn, ungdomar och vuxna.

– Hela samhällets mentala hälsa och välbefinnande har påverkats hårt av denna kris och är en prioritering som man måste ta itu med snabbt, säger Kestel.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Söker samarbeten för fiskeprogram i Tornedalen

Ett tv-program som involverar Torneälven samt andra närliggande älvar i Norrbotten kan eventuellt komma att spelas in i sommar och nästa år. Produktionsteamet söker nu samarbete med  kommuner och lokala företag till programidén.

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.