fbpx

Organiserad brottslighet smugglade droger

Polisen i södra Finland har avslöjat ett fall av narkotikasmuggling från Sverige till Finland via Haparanda till ett värde av cirka tio miljoner kronor.

I samband med en polisutredning avslöjades omfattande smuggling och försäljning av narkotika i södra delen av Finland under 2023. Totalt åtta smugglade partier av narkotika spreds för vidaredistributering i Helsingfors, Nyland och Egentliga Finland.

Narkotikan gömdes i reservdäck och smugglades via Haparanda.

– Polisen kom fallet på spåret när man i samband med gatugäng i Helsingfors beslagtog ecstasy. I undersökningarna visade det sig att personer med turkisk bakgrund från Sverige gjorde misstänkta bilresor till Finland. Polisen började hålla ett öga på dessa personer, berättar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Mikko Nikkanen från polisinrättningen i Helsingfors, på polisen hemsida.

I samband med förundersökningen framkom det att totalt cirka 130 kilo olika typer av narkotika samt 27.160 ecstasytabletter fördes från Sverige till olika mottagare i Finland. Drogerna ska ha beställts via appen Signal.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.