fbpx

Över sju miljarder i kvarskatt

Den 12 november är sista betalningsdatum för de flesta som ska betala kvarskatt och Skatteverket går nu ut med att cirka 200.000 personer fortfarande har kvarskatt att betala.

Sammanlagda beloppet uppgår till 7,3 miljarder kronor, en tredjedel av de som har kvarskatt att betala är över 65 år. Skatteverket uppger i ett pressmeddelande att det enklaste sättet att betala kvarskatten på är via swish, och att den som har högre kvarskatt än 40.000 kronor kan dela upp betalningen eller betala via bankgiro. Inbetalningskort på papper skickas numera inte ut automatiskt, eftersom de flesta inte behöver dem. Men det går att beställa via telefon eller på Skatteverkets webbplats. På webbplatsen finns också en tjänst för att räkna ut OCR-numret, för den som behöver det. Den som har en kvarskatt som är mindre än 100 kronor behöver inte betala den nu. Den kan ligga kvar som ett underskott på skattekontot till nästa år.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.