fbpx

Pajala tvåa som Sveriges nyföretagarkommun

PAJALA: – Bara det att Pajala blev nominerade till Årets nyföretagarkommun känns hedrande, säger Erik Mella, strategisk utvecklare, som under onsdagen fick glädjas åt att Pajala blev den näst bästa nyföretagarkommun i Sverige.

Priset Årets nyföretagarkommun delas ut av Visma, som vill lyfta goda exempel och inspirera landets kommuner att jobba aktivt med det lokala företagsklimatet och nyföretagande. Sammanlagt åtta kommuner var nominerade till priset Årets nyföretagarkommun 2020 och Pajala hamnade på en delad andra plats efter vinnande Båstad kommun.

Kriterierna var utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2019 till och med 30 juni 2020. Utöver det har man bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta företag.

– Det visar på att vi är på rätt väg vad som gäller nyföretagande och att vi har mycket positivt på gång, säger Erik Mella.

Erik Mella har genom näringslivsenheten på Pajala kommun varit drivande i att tillsammans med Nyföretagarcentrum i Norr, få till stånd ett långsiktigt och strategisk arbete mot en nyföretagarkultur.
– Det har börjat bära frukt och vi hoppas att vi får vara med och skörda en lång tid framåt, säger Erik Mella.

Hans Mörtberg på Nyföretagarcentrum i Pajala blir överraskad då HB under onsdagseftermiddagen ringer upp för att gratulera.

– Oj, det var värst, det var en trevlig nyhet, utbrister han spontant. Det här visar på att vi i Pajala fått en ny företagaranda och framför allt är det unga människor som sett att det är företagande de ska satsa på.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.