fbpx

Pajala tvåa som Sveriges nyföretagarkommun

PAJALA: – Bara det att Pajala blev nominerade till Årets nyföretagarkommun känns hedrande, säger Erik Mella, strategisk utvecklare, som under onsdagen fick glädjas åt att Pajala blev den näst bästa nyföretagarkommun i Sverige.

Priset Årets nyföretagarkommun delas ut av Visma, som vill lyfta goda exempel och inspirera landets kommuner att jobba aktivt med det lokala företagsklimatet och nyföretagande. Sammanlagt åtta kommuner var nominerade till priset Årets nyföretagarkommun 2020 och Pajala hamnade på en delad andra plats efter vinnande Båstad kommun.

Kriterierna var utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2019 till och med 30 juni 2020. Utöver det har man bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta företag.

– Det visar på att vi är på rätt väg vad som gäller nyföretagande och att vi har mycket positivt på gång, säger Erik Mella.

Erik Mella har genom näringslivsenheten på Pajala kommun varit drivande i att tillsammans med Nyföretagarcentrum i Norr, få till stånd ett långsiktigt och strategisk arbete mot en nyföretagarkultur.
– Det har börjat bära frukt och vi hoppas att vi får vara med och skörda en lång tid framåt, säger Erik Mella.

Hans Mörtberg på Nyföretagarcentrum i Pajala blir överraskad då HB under onsdagseftermiddagen ringer upp för att gratulera.

– Oj, det var värst, det var en trevlig nyhet, utbrister han spontant. Det här visar på att vi i Pajala fått en ny företagaranda och framför allt är det unga människor som sett att det är företagande de ska satsa på.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Söker samarbeten för fiskeprogram i Tornedalen

Ett tv-program som involverar Torneälven samt andra närliggande älvar i Norrbotten kan eventuellt komma att spelas in i sommar och nästa år. Produktionsteamet söker nu samarbete med  kommuner och lokala företag till programidén.

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.