fbpx

Pajalagalan återuppstår

"Det behövs en gala och det är inte bara för näringslivet", säger Anna Kumpula. Foto: Hasse Mella Stenudd

Den 29 september gör Pajalagalan comeback efter några års uppehåll.

Tanken med galan är att lyfta och premiera allt från företagare och enskilda medborgare till föreningar eller någon som gjort en god gärning för kommunen.

– Vi vill lyfta människor, företag och föreningar i kommunen som vill något och vi har mycket sådant i kommunen, säger projektledaren Anna Kumpula till HB.

Efter några års uppehåll var tanken att Pajalagalan skulle arrangeras på nytt i mars 2020. Problemet var att covid-19-pandemin startade samtidigt, varpå allt förändrades över en natt.

– Vi fick ställa in nästan på målsnöret. Vi var alldeles i startgroparna att köra, men då kom det där skitviruset och galan har sedan legat vilande, säger Anna Kumpula.

Tre år senare är det dock dags att damma av initiativet och äntligen arrangera galan igen.

– I projektet Arena Pajala ska vi nu dra ihop galan på nytt, för det behövs en gala och det är inte bara för näringslivet, säger Anna Kumpula.

Det kommer även att delas ut ett nytt pris, som kallas för Pajalapriset. Allmänheten kan nominera företag, föreningar eller privatpersoner till det priset.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.