fbpx

Pelloaffären: Olustig karusell som Åkerholm dragit igång

ÖVERTORNEÅ: Under söndagseftermiddagen skräder inte Camilla Mattila (S) i orden. Hon sitter i kommunstyrelsen fullmäktige och är gruppledare i Barn- och utbildningsnämnden.

– Tyvärr så har hela karusellen som Bente Moen Åkerholm snurrat igång blivit väldigt olustig. Hon vill att vi diskuterar inför öppen ridå och hon hänger ut Roland Kemppainen.

– Jag tycker att Bente gjort en höna av en fjäder och vänder fokus från problemen i partiet till att Roland Kemppainen skulle vara problemet, säger Camilla Mattila.

Att Henry Barsk inte kallats till mötet för att han är jävig, anser hon vara väldigt underligt. Det är ful spel och att hugga en kniv i ryggen om man anser det som jäv att ha en avvikande åsikt. Jag gillar absolut inte Bente Moen Åkerholms agerande i det här läget, säger Camilla Mattila.

Trots att även Henry Barsk och Camilla Mattila i KS-mötet, ifråga om köpet om värmepannan, var av annan åsikt än (S) menar Camilla Mattila att det bara är Roland Kemppainen som behövt klä skott för det.

– Hon hugger väldigt mycket på Roland Kemppainen. Jag tycker inte hon har partiets bästa för ögonen. Jag stödjer Roland och vill jättegärna ha honom kvar i politiken. Jag anser inte att han gjort något fel. Bente Moen Åkerholm har i nuläget inte (S) partiets bästa för ögonen. Det kan vara att hon upplever en maktkamp mellan henne och Kemppainen, säger Camilla Mattila.

HB har sökt Bente Moen Åkerholm för kommentar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.