fbpx

Pelloaffären: Olustig karusell som Åkerholm dragit igång

ÖVERTORNEÅ: Under söndagseftermiddagen skräder inte Camilla Mattila (S) i orden. Hon sitter i kommunstyrelsen fullmäktige och är gruppledare i Barn- och utbildningsnämnden.

– Tyvärr så har hela karusellen som Bente Moen Åkerholm snurrat igång blivit väldigt olustig. Hon vill att vi diskuterar inför öppen ridå och hon hänger ut Roland Kemppainen.

– Jag tycker att Bente gjort en höna av en fjäder och vänder fokus från problemen i partiet till att Roland Kemppainen skulle vara problemet, säger Camilla Mattila.

Att Henry Barsk inte kallats till mötet för att han är jävig, anser hon vara väldigt underligt. Det är ful spel och att hugga en kniv i ryggen om man anser det som jäv att ha en avvikande åsikt. Jag gillar absolut inte Bente Moen Åkerholms agerande i det här läget, säger Camilla Mattila.

Trots att även Henry Barsk och Camilla Mattila i KS-mötet, ifråga om köpet om värmepannan, var av annan åsikt än (S) menar Camilla Mattila att det bara är Roland Kemppainen som behövt klä skott för det.

– Hon hugger väldigt mycket på Roland Kemppainen. Jag tycker inte hon har partiets bästa för ögonen. Jag stödjer Roland och vill jättegärna ha honom kvar i politiken. Jag anser inte att han gjort något fel. Bente Moen Åkerholm har i nuläget inte (S) partiets bästa för ögonen. Det kan vara att hon upplever en maktkamp mellan henne och Kemppainen, säger Camilla Mattila.

HB har sökt Bente Moen Åkerholm för kommentar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.