fbpx

Poliser ska utbildas i bemötande

Polismyndigheten ska stärka kompetensen hos polisanställda för att bemöta personer med psykisk ohälsa kopplat till brott i nära relation.

I ett pressmeddelande från Polisen uppges nämligen att en stor andel av de personer som begår dödligt våld i nära relation har en bakom­liggande psykisk ohälsa.

Det är regeringen som har gett myndigheten i uppdrag att förstärka de interna utbild­nings­insatserna. Arbets­metoderna ska utvecklas, och särskild vikt ska ligga på bemötande av de brotts­utsatta.

– Varje dag möter våra medarbetare personer som lider av psykisk ohälsa och det har länge funnits en stor intern efterfrågan kring att få tid att utveckla våra metoder, säger Erika Gyllenswärd, verksamhetsutvecklare brott i nära relation och projektledare för uppdraget.

Polismyndigheten får också i uppdrag att utveckla samverkans­former och risk­bedöm­ningar med relevanta aktörer, som till exempel hälso- och sjukvården och social­tjänsten.

Upp­draget ska slut­redovisas senast den 15 september 2025.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.