fbpx

Preliminära resultat för Tornedalskommunerna

(S) och (SD) ökar medan (C) och (SJVP) minskar i Haparanda när 87 procent av rösterna är räknade. I Övertorneå däremot ser (S) ut att tappa rejält.

När 87 procent av rösterna i kommunvalet är räknade har (S) 38,8 procent, vilket är en ökning med 5,1 procent. (SD) får 4,4 procent vilket är en ökning med 10,9 procent. (C) får 18 procent, vilket är en minskning med 3,5 procent och (SJVP) får 7,6 procent, en minskning med 11,9 procent enligt de preliminära siffrorna. Om resultatet står sig innebär det att (S) ökar 2 mandat och (SD) ökar med 3 mandat medan (C) tappar 1 mandat och (SJVP) tappar 3 mandat.

I Övertorneå har 80 procent av rösterna i kommunvalet räknats, och just nu får (S) 19,9 procent vilket är en minskning med hela 16,9 procent. Nystartade Framtid S får 15,5 procent av rösterna. (C) får 27,1 procent vilket är en ökning med 3,1 procent. (SJVP) får 16,6 procent vilket är en ökning med 6,6 procent. Om resultatet står sig innebär det att (S) tappar 4 mandat medan (C), (KD) och (SJVP) ökar ett mandat var.

I Pajala är 83 procent av rösterna räknade och (S) ligger ganska stabilt på 28,8 procent, en minskning med 0,4 procent. Framtid S får 18,8 procent, en minskning med 0,3 procent. I Pajala ser det ut som att både (SD) och (C) kommer att få mandat. (SD) får 6,3 procent, en ökning med 4,3 procent. C får 5,1 procent, en ökning med 2,8 procent. Om resultaten står sig innebär det att (S) och (M) tappar ett mandat var medan (C) och (SD) får ett mandat var.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.