fbpx

Preliminära resultat för Tornedalskommunerna

(S) och (SD) ökar medan (C) och (SJVP) minskar i Haparanda när 87 procent av rösterna är räknade. I Övertorneå däremot ser (S) ut att tappa rejält.

När 87 procent av rösterna i kommunvalet är räknade har (S) 38,8 procent, vilket är en ökning med 5,1 procent. (SD) får 4,4 procent vilket är en ökning med 10,9 procent. (C) får 18 procent, vilket är en minskning med 3,5 procent och (SJVP) får 7,6 procent, en minskning med 11,9 procent enligt de preliminära siffrorna. Om resultatet står sig innebär det att (S) ökar 2 mandat och (SD) ökar med 3 mandat medan (C) tappar 1 mandat och (SJVP) tappar 3 mandat.

I Övertorneå har 80 procent av rösterna i kommunvalet räknats, och just nu får (S) 19,9 procent vilket är en minskning med hela 16,9 procent. Nystartade Framtid S får 15,5 procent av rösterna. (C) får 27,1 procent vilket är en ökning med 3,1 procent. (SJVP) får 16,6 procent vilket är en ökning med 6,6 procent. Om resultatet står sig innebär det att (S) tappar 4 mandat medan (C), (KD) och (SJVP) ökar ett mandat var.

I Pajala är 83 procent av rösterna räknade och (S) ligger ganska stabilt på 28,8 procent, en minskning med 0,4 procent. Framtid S får 18,8 procent, en minskning med 0,3 procent. I Pajala ser det ut som att både (SD) och (C) kommer att få mandat. (SD) får 6,3 procent, en ökning med 4,3 procent. C får 5,1 procent, en ökning med 2,8 procent. Om resultaten står sig innebär det att (S) och (M) tappar ett mandat var medan (C) och (SD) får ett mandat var.

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.