fbpx

Press på provtagning i länet

Smittspridningen i länet ligger på en betydligt högre nivå än någonsin under pandemin, uppgav Region Norrbotten på tisdagens presskonferens. Det höga smittläget ser likadant ut i länet, Sverige och världen.

Smittspridningen fortsätter vara hög och belastningen på vården är stor.

Provtagningen är på grund av de höga smittotalen hårt ansatt, de personer som får stå tillbaka och inte provtas  är personer utan symtom, som har blivit exponerade för smitta i exempelvis samma hushåll. Regionen rekommenderar egenprovtagning för de som har symtom, den som bokas via 1177, för alla som har bank-id. Barn och personer som saknar bank-id uppmanas att boka via hälsocentralerna.

Om man har förkylningssymtom men inte får till någon testtid så ska man isolera sig. Regionens smittskyddsläkare Anders Nystedt menar att folk som är förkylda bör utgå från att man har covid och därmed förhålla sig till de karantänsregler och restriktioner som finns.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF