fbpx

Primärvården pausar på grund av covid-19

Nu måste besök inom primärvården i Region Norrbotten skjutas upp. För att hantera det ansträngda läget flyttas vårdpersonal från hälsocentralerna tillfälligt in i andra verksamheter.

– Vi behöver göra hårda prioriteringar. De svårast sjuka patienterna kommer alltid först och vi behöver styra om resurser för att kunna ta hand om dem på bästa sätt, säger Anna Pohjanen, chef division Närsjukvård Luleå och Boden, i ett pressmeddelande.

– Just nu behövs en del av medarbetarna från hälsocentralerna på annat håll i vården. Det gör att hälsocentralerna tvingas avboka en del besök. Det kan röra sig om gynekologiska cellprovskontroller, BVC-besök för friska barn utom för de yngsta, eller andra vårdbesök. Barnvaccinationer genomförs som planerat.

– Det här är inget vi hade gjort om det inte var nödvändigt. Vi förstår att det kan kännas frustrerande att få ett besök uppskjutet, men jag vädjar till norrbottningarnas förståelse i den här svåra situationen vi befinner oss i. Vi kommer att göra löpande bedömningar om när besöken kan återupptas.

Regions Norrbotten informerar också om att inför varje avbokning görs en bedömning kring om besöket kan vänta eller inte, och hur länge det kan vänta. Vilka besök som avbokas skiljer sig åt mellan olika orter och hälsocentraler. Den som får ett besök avbokat kontaktas av vården.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN