fbpx

Pulverbrev skickades till länsstyrelsen

Delar av Länsstyrelsen i Norrbottens lokaler i Luleå har spärrats av under onsdagen.

Enligt länsstyrelsen hade ett brev med pulver skickats till myndigheten.

Händelsen ska ha hanterats ”enligt myndighetens rutin för hantering av misstänkta försändelser”, uppger länsstyrelsen. Ingen person ska ha kommit till skada vid hanteringen av brevet.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen för att omhänderta brevet. Enligt polisen ska flera länsstyrelser runtom i landet ha fått liknande försändelser skickade till sig under onsdagen.

Vid 13:30-tiden på onsdagen genomförde länsstyrelsen pressträff tillsammans med räddningstjänsten och polismyndigheten. Polisinsatschefen Sofia Lund sa under pressträffen att en förundersökning pågår. Brottsrubriceringen är olaga hot mot grupp.

Tre personer ska ha varit på plats vid hanteringen och en av dessa öppnade brevet. De tre personerna har isolerats och uppges må bra, enligt länsstyrelsens beredskapsdirektör Anders Öhlund.

Senare under eftermiddagen gick polisen ut med en uppdatering. Polisen bedömer att försändelsen var ofarlig.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.