fbpx

Pulverbrev skickades till länsstyrelsen

Delar av Länsstyrelsen i Norrbottens lokaler i Luleå har spärrats av under onsdagen.

Enligt länsstyrelsen hade ett brev med pulver skickats till myndigheten.

Händelsen ska ha hanterats ”enligt myndighetens rutin för hantering av misstänkta försändelser”, uppger länsstyrelsen. Ingen person ska ha kommit till skada vid hanteringen av brevet.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen för att omhänderta brevet. Enligt polisen ska flera länsstyrelser runtom i landet ha fått liknande försändelser skickade till sig under onsdagen.

Vid 13:30-tiden på onsdagen genomförde länsstyrelsen pressträff tillsammans med räddningstjänsten och polismyndigheten. Polisinsatschefen Sofia Lund sa under pressträffen att en förundersökning pågår. Brottsrubriceringen är olaga hot mot grupp.

Tre personer ska ha varit på plats vid hanteringen och en av dessa öppnade brevet. De tre personerna har isolerats och uppges må bra, enligt länsstyrelsens beredskapsdirektör Anders Öhlund.

Senare under eftermiddagen gick polisen ut med en uppdatering. Polisen bedömer att försändelsen var ofarlig.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.