fbpx

Rapporterade ilsken hundägare

PAJALA: En anonym anmälan gällande en hund som blev misshandlad inkom förra veckan till Länsstyrelsen.

Fredagen den 2 augusti strax före lunch ska en person ha hört en hund som skällde i en bil som kom körandes i centrala Pajala. Personen bevittnade hur mannen som körde bilen parkerade, klev ur bilen och öppnade bakluckan för att ta tag i hunden och trycka den mot golvet i bagageutrymmet.
Mannen ska även ha skrikit åt hunden att den inte ska skälla. Mannen stängde sedan bagageluckan men när han gick därifrån skällde hunden igen och han återvände, öppnade bagageluckan och tryckte ner hunden mot golvet samt skrek på den igen.
Enligt den skrivelse som länsstyrelsen har fått så verkade mannen väldigt arg på hunden, som såg rädd ut. Anmälaren vågade inte ingripa eller säga ifrån till mannen. I skrivelsen har registreringsnumret på bilen angetts.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.