fbpx

Rapporterade ilsken hundägare

PAJALA: En anonym anmälan gällande en hund som blev misshandlad inkom förra veckan till Länsstyrelsen.

Fredagen den 2 augusti strax före lunch ska en person ha hört en hund som skällde i en bil som kom körandes i centrala Pajala. Personen bevittnade hur mannen som körde bilen parkerade, klev ur bilen och öppnade bakluckan för att ta tag i hunden och trycka den mot golvet i bagageutrymmet.
Mannen ska även ha skrikit åt hunden att den inte ska skälla. Mannen stängde sedan bagageluckan men när han gick därifrån skällde hunden igen och han återvände, öppnade bagageluckan och tryckte ner hunden mot golvet samt skrek på den igen.
Enligt den skrivelse som länsstyrelsen har fått så verkade mannen väldigt arg på hunden, som såg rädd ut. Anmälaren vågade inte ingripa eller säga ifrån till mannen. I skrivelsen har registreringsnumret på bilen angetts.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.