fbpx

Regeringens satsningar på landsbygden

Under en pressträff i måndags presenterade landsbygdsminister Peter Kullgren och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson regeringens satsningar för att förbättra villkoren för att bo och verka på landsbygden.

Det handlar bland annat om sänkt skatt på diesel som används inom jord- och skogsbruk samt vattenbruksverksamhet. Till och med december 2023 blir skatten på denna diesel noll kronor.

Nuvarande reseavdrag behålls, samtidigt ska avdragsbeloppen höjas. Avdraget för arbetsresor med egen bil blir 25 kronor milen medan avdrag för drivmedel vid arbetsresor med förmånsbil blir 12 kronor milen.

En miljard kronor ska gå till vägunderhåll (regeringen omprioriterar en del av järnvägsunderhållet, 750 miljoner, till vägunderhåll).

Vidare ska det satsas på utbyggnad av laddinfrastruktur för såväl lätta som tunga transporter, samt på etablering av bredband.

Äganderätten för skog och mark ska förstärkas, vilket bland annat handlar om att markägare ska få ekonomisk kompensation för inskränkningar i ägande- och brukanderätten i den utsträckning de har rätt till enligt gällande lagstiftning.

Förslagen bygger på en överenskommelse mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN