fbpx

Region Norrbotten slarvade med handlingar

Av misstag slängdes några handlingar med personuppgifter i fel soptunna.

Region Norrbotten uppger att det var i samband med ett lokalbyte som gamla handlingar skulle rensas ut, men under transport till återvinning kom några av papperna på villovägar.

En person hittade handlingar och slog larm till Region Norrbotten som nu vidtar åtgärder.

– Vi gör allt vi kan för att spåra det som kommit bort och kommer att anmäla oss själva till Integritetsskyddsmyndigheten. Vi kommer att göra vårt yttersta för att nå de personer som nämns i handlingen, säger Ulf Viklund, verksamhetschef facility management.

Handlingar som innehåller personuppgifter omfattas av patientsekretess. När de rensas ut ska de förstöras, exempelvis köras genom en papperstugg.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Så här ska det verkligen inte gå till, säger Ulf Viklund.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.