fbpx

Rekordår för influensavaccinering

Enligt Region Norrbotten är det ett rekordår för influensavaccinering.

Regionen räknar med att vaccinera över 80 procent av alla som är över 65 år, i annan riskgrupp eller jobbar inom vård och omsorg.

– Tack alla norrbottningar som har lyssnat på vår vädjan om att ni ska vaccinera er. Att så många av er redan har tagit årets vaccin är helt fantastiskt, säger Anders Nystedt, smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

Att personer i riskgrupper vaccinerar sig mot influensa uppges vara bra både för individen och för vården som på grund av pandemin är mer ansträngd än vanligt.

I år har Region Norrbotten beställt drygt 53.000 doser influensavaccin, vilket  är betydligt mer än vad som brukar gå åt i länet.

Vaccinationerna startade 3 november och redan har de flesta ur riskgrupperna hunnit vaccinera sig. Nu beställer Region Norrbotten ett par tusen doser till från ett nationellt reservlager.

– Ni som är i riskgrupp och inte hunnit vaccinera er ännu, kom ihåg att göra det. Vi fortsätter att vaccinera så länge det finns doser kvar och har beställt mer eftersom det finns ett så stort intresse, säger Anna Alm Andersson, chef division Närsjukvård Kiruna, Gällivare, Kalix och Piteå.

Förra året vaccinerade sig drygt hälften av alla norrbottningar ur riskgruppen 65 år och äldre.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN