fbpx

Renpåkörning och smitning

Under söndagens förmiddag fick polisen in en anmälan om att en trafikolycka har skett på länsväg 836 i Överkalix. Enligt uppgift ska en personbil och en ren vara inblandade i olyckan.

Det finns inga rapporter om personskador. Berörd sameby har kontaktats.

Polisen har även fått uppgift om att en död ren hittades under lördagen vid E10 i trakten av Lilla Edet. Då ingen anmälan till polisen har hittas för aktuell plats har polisen upprättat en anmälan om smitning.

Polisen påminner om att den som har råkat ut för en viltolycka ska ringa 112 och göra en polisanmälan samt placera ut en varningstriangel och märka ut platsen där olyckan skett.

Skyldigheten att anmäla påkörning gäller: ren, älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla olycka med nämnda djur är straffbart. Det klassas som en smitningsolycka och kan ge böter.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Besvärlig domarsituation

Domarsituationen i norra och östra Norrbotten för seniormatcher är minst sagt besvärlig och de flesta av domarna får döma enormt mycket matcher. Därtill kommer också de långa resorna.– Det är resorna som är värst, säger den rutinerade domaren Keijo Hyvärinen som bor i Vuopio väster om Haparanda.