fbpx

Resningsansökan till HD dröjer för Jerry Sorvoja

Esa Rano mördades i sitt hem vid påsk 2012. Jerry Sorvoja som dömdes för mordet ska begära resning i fallet i Högsta domstolen. Foto: Eva Spiik

Jerry Sorvoja från Haparanda dömdes till 15 års fängelse för mordet på Esa Rano 2012. Straffet är avtjänat och han är en fri man. Sorvoja har hela tiden hävdat sin oskuld och en advokatbyrå arbetar med hans resningsansökan.

Då 23-årige Jerry Sorvoja friades i tingsrätten, men dömdes i hovrätten, mot sitt nekande, till 15 års fängelse för mord på Esa Rano. Sedan sommaren 2022 är Jerry Sorvoja en fri man.

Advokatbyrån De Basso i Göteborg arbetar med en resningsansökan till Högsta domstolen för att rentvå hans namn – vilket HB berättade om redan i april 2022.
HB har flera gånger under 2023 varit i kontakt med advokat Elin Andrén på advokatfirman De Basso, som tillsammans med Saragon De Basso arbetar med resningsansökan till Högsta domstolen, HD.
Svaren vi fått från advokatfirman är att arbetet med resningsansökan fortlöper och att det inte går att svara på när exakt den kommer att vara klar att lämna in till HD.

På grund av hög arbetsbelastning har arbetet dragit ut på tiden. Enligt senaste svaret vi fick i slutet på augusti har det varit mer eller mindre stiltje senaste tiden .
– Processen ligger i samma läge som innan sommaren tyvärr, säger Elin Andrén till HB.
Läs mer om resningsansökan i tisdagens Haparandabladet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.