fbpx

Resningsansökan till HD dröjer för Jerry Sorvoja

Esa Rano mördades i sitt hem vid påsk 2012. Jerry Sorvoja som dömdes för mordet ska begära resning i fallet i Högsta domstolen. Foto: Eva Spiik

Jerry Sorvoja från Haparanda dömdes till 15 års fängelse för mordet på Esa Rano 2012. Straffet är avtjänat och han är en fri man. Sorvoja har hela tiden hävdat sin oskuld och en advokatbyrå arbetar med hans resningsansökan.

Då 23-årige Jerry Sorvoja friades i tingsrätten, men dömdes i hovrätten, mot sitt nekande, till 15 års fängelse för mord på Esa Rano. Sedan sommaren 2022 är Jerry Sorvoja en fri man.

Advokatbyrån De Basso i Göteborg arbetar med en resningsansökan till Högsta domstolen för att rentvå hans namn – vilket HB berättade om redan i april 2022.
HB har flera gånger under 2023 varit i kontakt med advokat Elin Andrén på advokatfirman De Basso, som tillsammans med Saragon De Basso arbetar med resningsansökan till Högsta domstolen, HD.
Svaren vi fått från advokatfirman är att arbetet med resningsansökan fortlöper och att det inte går att svara på när exakt den kommer att vara klar att lämna in till HD.

På grund av hög arbetsbelastning har arbetet dragit ut på tiden. Enligt senaste svaret vi fick i slutet på augusti har det varit mer eller mindre stiltje senaste tiden .
– Processen ligger i samma läge som innan sommaren tyvärr, säger Elin Andrén till HB.
Läs mer om resningsansökan i tisdagens Haparandabladet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN