fbpx

Risk för gräsbrand i snöfria områden

Elda med försiktighet under våren. Fjolårsgräset är torrt och kan lätt fatta eld. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

TORNEDALEN: Risk för gräsbrand utfärdas under våren när risken är särskilt stor att bränder lätt uppstår och sprids i torrt fjolårsgräs.

Om du planerar att elda utomhus, håll dig uppdaterad om eventuella eldningsförbud gäller i din kommun och iaktta stor försiktighet vid eldning utomhus.

Under vår och sommarhalvåret kan det vara väldigt torrt i skogen och den som ska elda bör alltid vara vaksam. Länsstyrelsen listar en rad tänkvärda tips inför eldning ute i det fria.

Ta alltid reda på om det är tillåtet att elda och grilla innan du tänder en eld, grilla helst på fasta grillplatser och se till att du har vatten att släcka elden med.

Du tar enkelt reda på hur hög brandrisken är i appen Brandrisk utelänk till annan webbplats och är brandrisken hög så hitta ett alternativ till att elda eller grilla. Ta med en matsäck på utflykten och packa extrakläder som värmer och var försiktig om du ändå väljer att tända en eld. Du själv bär ansvaret om du startar en brand och släng aldrig fimpar i skog och mark, glöden kan tända en brand.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN