fbpx

Två öar i skärgården är nu basläger för Robinson

Öarna Halsön-Kallskär och Seskar-Furö är nu baser för Robinsondeltagarnas läger. Karta: Axel Sandin Pekka

Igår, torsdag, forslades Robinsondeltagarna ut till sina respektive läger där de ska skaffa mat, komma överens och tillbringa tiden tillsammans och Haparandabladet kan avslöja vilka stränder det handlar om.
Deltagarna möttes av kraftigt regn.

Det är känt sedan tidigare att Seskar-Furö är en av flera inspelningsplatser men nu kan Haparandabladet berätta att ett av lagen har ön som sin basplats, alltså där de slår läger.

Där tillbringar deltagarna den mesta tiden och det är i baslägret som de skaffar mat, sover och samarbetar.
Det handlar om den norra stranden på Seskar-Furö som är kilometerlång i en vid vik mot havet, som blir den ena lägerplatsen.

Halsön-Kallskär är en större ö som ligger långt ut i Kalix östra skärgård. Den östra sidan av ön har en sandstrand med mäktiga sanddyner. Där har alltså det andra laget i Robinson sitt läger.

– Vi har valt de två platserna utifrån deras läge. Vi vill ha öppet hav och att deltagarna ska få vara ostörda, säger Gustaf Carlsson, exekutiv producent, till Haparandabladet.

Seskar-Furö ingår i Haparanda-Sandskärs nationalpark och produktionen har fått tillstånd att använda området, förutsatt att de inte skadar naturen. Även i övrigt har kontakter tagits och tillstånd beviljats av markägare.

Det finns inga möjligheter att förbjuda människor att besöka området men producenten vädjar till allmänheten att visa hänsyn till tv-produktionen.

– Vi vill inte köra bort folk och vi förstår om en del lokalbor har platserna som sina favoritstränder. Men vi skulle verkligen uppskatta om folk i området besöker andra stränder under just den här tiden, säger Gustaf Carlsson.

Seskarö-Furö i Haparanda skärgård har en kilometerlång sandstrand. Här pågår Robinson-tävlingarna och här har de ett av sina två basläger.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Två öar i skärgården är nu basläger för Robinson

 1. Smart att använda dom två populäraste och mest besökta öarna.
  I stort sett dom enda sandstränderna i området

 2. redaktören verkar gilla höger tv4 med deras förnedringsprogram som mest ses av högerröstande och främst sd:era. de är fakta.

  • Tyvärr ej arg så är TV4 vänster så det skriker. Tror du kanalen biter den hand som föder? Knappast. Men har du nåt konkret att de är vänster så lägg fram det här. Jag väntar ivrigt

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Söker samarbeten för fiskeprogram i Tornedalen

Ett tv-program som involverar Torneälven samt andra närliggande älvar i Norrbotten kan eventuellt komma att spelas in i sommar och nästa år. Produktionsteamet söker nu samarbete med  kommuner och lokala företag till programidén.

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.