Rödgröna kastar in handduken i regionparlamentet – går i opposition

TORNEDALEN: Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger att de lyssnar på väljarna och går i opposition när mandatperioden är till ända.

– En valnatt förändrar inte Norrbottens utmaningar. Det finns en verklighet där kompetensförsörjning, stora avstånd och minskande befolkning är en vardag som måste hanteras oavsett politiskt styre konstaterar Anders Öberg, regionråd (S).

Han meddelar också att nuvarande ledning kommer att fullfölja mandatperioden och förbereda en så smidig övergång som möjligt.

– Nu är det upp till bevis för Sjukvårdspartiet. De har under den senaste mandatperioden ofta lovat allt till alla utan att presentera en enda egen budget eller behövt ta ansvar för helheten, nu är det dags att kliva fram och visa på leverans av alla löften man utfäst, säger Öberg.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
2 kommentarer om “Rödgröna kastar in handduken i regionparlamentet – går i opposition
  1. Birger Winsa skriver:

    Många är bra på opposition. Det är inte svårt att gilla någon som vill behålla sjukhusen. Och lätt att ogilla den som tvingas reducera. Men når oppositionen går till makten krävs ansvar för budget och skattefrågor. Om jag vore politiker skulle jag driva frågan om att utöka antalet läkarplatser på universiteten med ca 200 platser/år. Kostar 45miljoner/år. Då skulle stafettläkarna försvinna. Läkarförbundet och pillerindustrin bromsar. De vill ha höga skatter, underskott på läkare och dålig sjukvård. Folket vill ha tvärtom. Där finns pengar och god sjukvård att hämta!

  2. Kalle skriver:

    Håller med Birger, utbilda mera personal, inför undersköterska yrket tillbaks, skaffa kompetent ledning, som inte behöver anlita stafett personal, avskaffa telefonsvarare o se till att det finns personal i växeln som svarar när man ringer.